Vor fi ploi în toată țara. Când apare din nou soarele

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii au transmis în această dimineață o informare meteo de vreme rea pentru toată țara. Atenționarea intră în vigoare de miercuri, ora 12:00, și se încheie joi noapte, la ora 03:00.

Miercuri după-amiază, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se manifestă prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Aceste fenomoene vor fi mai frecvente la deal și la munte, precum și în regiunile sud-estice. E posibil să apară și ploi cu caracter torențial și grindină în unele locuri.

Meteorologii anunță că după această perioadă, după data de 7 septembrie, temperaturile vor începe să crească și se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei.

Vremea rea au scos la iveală probleme serioase la operele lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu. Furtuna care a fost marți după-amiază în oraș a inundat străzile și a doborât trei arbori din parcul central, în apropiere de Masa Tăcerii.

Parcul Central din Târgu Jiu a fost închis timp de o oră, pentru ca muncitorii să curățe aleile. Primăria a anunțat că ia în calcul să verifice toi arborii din apropierea operelor lui Brâncuși.

Meteorologii au anunțat din weekend faptul că un ciclon care s-a format în Europa va intra în România.

„Sistemul acesta va avansa treptat către restul ţării, dar foarte încet. De fapt, partea de vest a ţării, vestul, sud-vestul, vor avea chiar până miercuri instabilitate accentuată, inclusiv zona de munte. Speram ca şi în Capitală, pe miercuri, să ne răcorim cu averse. (…)

Sfârşitul de săptămână va fi bun, inclusiv la mare. Nu se răceşte foarte tare, se răcoreşte, în vestul ţării mai mult, 23-24 de grade maximele, până miercuri, în restul ţării – până la 30 de grade vom avea în continuare. Vremea este mai caldă decât normal”, a declarat meteorologul Elena Cordoneanu, la Realitatea TV.

FOTO: Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.