50.000 de brazi vor fi plantați într-unul dintre cele mai frumoase locuri din România

țara hațegului pădure copaci pajiști
Țara Hațegului, județul Hunedoara. Foto: Andreea Dogar

50.000 de brazi vor fi plantați în Transilvania începând cu luna aprilie, în zona localităților Râu de Mori (județul Hunedoara), Sohodol și Bucium (județul Alba), în cadrul campaniei ”Te răcorești și reîmpădurești!”.

În cadrul campaniei desfășurate de inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat ”Plantăm fapte bune în România” și compania Bergenbier vor fi plantate specii de conifere. Plantarea celor 50.000 de brazi în cele trei zone din vestul țării (Bucium, Sohodol și Râu de Mori) va fi finalizată în luna mai.

”Te răcorești și reîmpădurești!” este unul dintre cele mai ample proiecte de reîmpădurire cu ajutorul voluntarilor din România, realizat de Bergenbier cu sprijinul asociației EcoAssist, reprezentantul legal al ”Plantăm fapte bune în România”.

Cei interesați să dea o mână de ajutor se pot înscrie voluntari în Echipa Națională de Răcorire, pentru a participa la împădurire, pe platforma www.racorimromania.ro/cubrazi până în data de 15 aprilie.

”Creșterea și protejarea pădurilor este misiunea asumată de către toți cei care se implică în acțiunile ”Plantăm fapte bune în România”. Ne bucură inițiativa Bergenbier de a susține înființarea de noi culturi forestiere de conifere și credem că reprezintă un model de bune practici care să evidențieze responsabilitatea față de mediu și viitor”, a declarat Marin Toma, președintele Asociației EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei naționale de împădurire pe bază de voluntariat ”Plantăm fapte bune în România”.

Bradul, copacul simbol al românilor

Bradul este copacul care reprezintă cel mai bine România, conform studiului “Ce știu românii despre brazi?”, realizat în luna februarie la cererea Bergenbier de iVox.ro pe un eșantion de 1.307 respondenți. Cei mai mulți dintre participanții la studiu – 43,08% – au ales bradul ca specie reprezentativă pentru țara noastră.

Totodată, românii sunt conștienți de beneficiile pentru natură și sănătate pe care le aduc pădurile de brazi. 95,66% dintre cei care au răspuns consideră că reîmpădurirea unei zone de munte poate fi benefică pentru comunitatea locală.

Sondajul s-a desfășurat în luna februarie pe un eșantion de 1.307 respondenți cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, utilizatori ai platformei iVox.ro.

Din 2011 și până în prezent, peste 31.000 de voluntari au plantat și îngrijit peste 664.000 de copăcei pe un total de 207 hectare de terenuri publice neproductive în 22 de județe din România. În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat nouă distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.