Voluntari din Botoșani, puși să aducă înapoi gunoiul pe care l-au strâns dintr-un loc de joacă

Voluntarii au strâns, voluntarii au adus înapoi. Foto: Asociația Happy / Facebook

Asociația Happy din Botoșani a făcut curat în mai multe locuri de joacă pentru copii, însă inițiativa voluntară a fost prompt reclamată la Poliție de către locatarii blocurilor.

Voluntarii au fost obligați să aducă înapoi gunoiul pe care l-au strâns. Locatarii din preajma parcului au reclamat faptul că o parte din pietrișul care era în locul de joacă pentru copii a fost strâns.

Fondatoarea Asociației Happy, Ionela Ivan – o fost jurnalistă – a povestit întâmplarea pentru Adevărul: ”Am început cu buruienile. Am muncit mult şi am curăţat totul de resturi vegetale. Apoi am reuşit să facem jumătate din spaţiul de joacă pe partea de deşeuri. Le-am luat inclusiv cu o mică parte din pietriş, fiindcă era imposibil altfel, erau efectiv amestecate. Am depus totul într-un loc special lângă containerele de gunoi”.

”A doua zi trebuia să ne întoarcem la locul de joacă să terminăm treaba. Ne-am trezit cu Poliţia Locală la uşă. Ne-au luat datele şi ne-au spus că trebuie să ducem pietrişul înapoi, adică aşa amestecat cu toate gunoiele. Pur şi simplu să facem totul ca înainte”, a mai spus Ionela Ivan.

Poliția nu a aplicat amenzi în acest caz.

O parte a locatarilor din zonă s-au declarat deranjați de prezența voluntarilor în proximitatea lor. Mai mult, angajații Primăriei au spus că vor trimite un camion cu balast, pentru a-i mulțumi pe ”vecini”. Problema este că pietrișul nou se va amesteca cu gunoaiele vechi.

Urmările acestei povești: ”Am lăsat-o baltă. Aveam şi lucruri primite din Germania pentru acel parc, diferite amenajări pentru copii. Dar am spus pas”, s-a resemnat Ionela Ivan.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.