Voiculescu, un nou atac la Cîțu: „Avem de-a face cu un nou Ponta sau e nervos”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, îl critică din nou pe premierul Florin Cîțu. Acesta spune despre primul ministru că nu a dat dovadă de spirit de echipă și că s-a folosit de „orice breșă, orice mică problemuţă, falsă câteodată, ca să dea într-un membru al echipei”

„Florin Cîţu a folosit ce s-a întâmplat la Foişor ca să întrebe dacă mai există onoare. În momentul ăsta, acest om nu mai are susţinerea propriilor colegi din Guvern, nu mai are susţinerea unei bune părţi a coaliţiei. În condiţiile astea, ideea că dumnealui nu şi-a prezentat deja demisia nu are nicio legătură cu onoarea. (…)

În ultimele zile eu sunt şocat, nu ştiu dacă avem de a face cu un nou Ponta sau… poate că e o întâmplare, poate că e nervos în perioada asta şi nu-l mai înţeleg eu, dar ce se întâmplă în ultimele zile mi se pare pur şi simplu halucinant”, a declarat Vlad Voiculescu, la Prima TV.

Întrebat cum va proceda în situaţia în care USR-PLUS va desemna pe altcineva la Ministerul Sănătăţii, acceptând rămânerea lui Cîţu în funcţia de premier, Vlad Voiculescu a răspuns: „O să văd cum pot să servesc interesul public în contextul ăsta”, spunând că nu se pune problema să plece din USR-PLUS.

„Florin Cîţu a folosit ce s-a întâmplat la Foişor ca să întrebe dacă mai există onoare. În momentul ăsta, acest om nu mai are susţinerea propriilor colegi din Guvern, nu mai are susţinerea unei bune părţi a coaliţiei.

În condiţiile astea, ideea că dumnealui nu şi-a prezentat deja demisia nu are nicio legătură cu onoarea. Este dincolo de respectul pentru interesul public ceea ce se întâmplă şi vorbesc mai degrabă de acţiunile premierului şi a unei părţi a PNL”, a adăugat Voiculescu.

Fostul ministru a arătat că în coaliţia de guvernare s-a discutat în repetate rânduri despre ieşirile premierului împotriva sa. „S-a discutat în interior. USR-PLUS este această formaţiune nouă în politică fără să fie târşită prin toate golăniile astea. Dar noi am fost extrem de loiali. Nu a fost un membru al Guvernului care să fie agresiv la nivelul măcar al unui membru de partid”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.