Vlogger britanic despre România: „Are această reputație. Ca să fiu sincer simt că am fost mințit”

Foto: Captură TikTok

Josef Roberts, un vlogger britanic cunoscut pe TikTok, a venit în România și a fost impresionat de frumusețea naturii și a orașelor, dar și de mâncare. „Nu mă mai satur de mici”, a spus el.

Josef, care înainte să vină în țara noastră a fost avertizat de prieteni că România este o țară periculoasă și că ar trebui să aibă grijă, a povestit într-un clip că simte că a fost mințit în privința României.

„Inițial, planul nostru nu fost să venim în România. Voiam să mergem la Istanbul, în Turcia, dar am ales România din întâmplare, ca alternativă.

Și înainte să venim eram puțin îngrijorați, de fapt. România are această reputație, în special în Marea Britanie, că este un fel de loc periculos post-sovietic, plin de infractori și locuri decrepite. Este complet greșit și ca să fiu sincer simt că am fost mințit puțin.

Crescând în Marea Britanie în anii ’90 și la începutul anilor 2000 îmi amintesc că unele dintre ziarele noastre ne avertizau că dacă vom lăsa România în UE, 50.000 de români o să vină în Marea Britanie, o să comită infracțiuni și o să aducă lucruri îngrozitoare cu ei.

Fiind însă în România și experimentând această țară, [pot spune că] este un loc minunat. Are o reputație complet nemeritată, incorectă. Locurile sunt frumoase, orașele sunt un mix fantastic de modernitate și influențe slavice și grecești. Istoria este fascinantă, ai cavalerii teutoni, românii în sine, Imperiul Otoman, toată această istorie fascinantă, iar mâncarea este uimitoare: sarmale, chiftele, mici – de care nu mă mai satur.

Înainte să venim oamenii ne avertizau „Aaa, mergeți în România? De ce mergeți în România? Este periculos, aveți grijă!” Dar ne simțit în siguranță, nu a încercat nimeni să ne buzunărească. Toți oamenii au fost foarte prietenoși și ne-au ajutat”, a relatat el.

Puteți urmări întregul clip mai jos:

@josefroberts13 I feel like I've been lied to about Romania #romania #Romania #Romanian #românia #brașov #rașnov #transilvania @visitromania ♬ original sound – Josef Roberts
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.