Vlad Voiculescu, desemnat candidat la Primăria București din partea PLUS

vlad voiculescu
Foto: Pagina de Facebook Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a fost desemnat candidat la Primăria Generală a Capitalei din partea PLUS, anunță siteul oficial al partidului.

În urma centralizării rezultatelor votului pentru desemnarea candidatului PLUS la Primăria Municipiului București, Vlad Voiculescu a obținut 96,30% din voturile exprimate și este candidatul PLUS la Primăria Municipiului București.

Vlad Voiculescu a declarat că va candida pentru Primăria Municipiului București după ce va obține susținerea colegilor din USR, partidul alături de care PLUS a format Alianța 2020 USR PLUS.

Cu doar câteva zile înainte, pe 21 iulie, liderul PLUS, Dacian Cioloş, a anunțat că Alianţa a decis să aibă candidaţi comuni şi la alegerile locale şi la cele parlamentare de anul viitor.

„Câștigăm împreună sau pierdem separat. Îmi doresc un oraș și o țară cu mai mult respect și mai puțină țâfnă. Mai puțini nervi și mai mult împreună. Mai puține discuții sterile și mai multă construcție. Lumea se schimbă în jurul nostru. Ținuți în loc de încercările unor hoți prinși la furat de a scăpa de justiție, pierdem oportunitate după oportunitate. Orașul este ros în fiecare zi de corupția, nepăsarea și neputința celor ajunși în funcții de conducere. Infrastructura, educația, sănătatea, termoficarea și prea multe clădiri din București sunt la limita colapsului, parcă ținute de o sârmă. Probabil cel mai bun exemplu este acesta: știm cum stăm, știm că un cutremur va veni, și totuși principalul centru de transfuzii al Bucureștiului este într-o clădire cu risc seismic. Acesta este nivelul iresponsabilității administrației bucureștene”, a declarat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru în Guvernul Dacian Cioloș crede că locuitorii Bucureștiului vor altceva: „Mai bine de 40% dintre ei au spus asta foarte clar la alegerile din mai, acordând încrederea Alianței 2020 USR PLUS, spunând prin vot că este nevoie de altceva. Cred în proiecte solide, iar cei peste 10 ani de experiență internațională în finanțarea proiectelor de infrastructură în Europa Centrală și de Est mi-au arătat că se poate. Proiectul meu este București. Cred că în 10 ani putem face din București capitala cu cea mai bună calitate a vieții din estul Europei. Un oraș în care să vrei să îți construiești destinul, orașul în care românii își pot atinge potențialul. Pentru ei, pentru familiile lor și pentru România”.