Vlad Voiculescu: ”Bucureștiul nu se carantinează de Paști”

Vlad Voiculescu FOTO: Gov.ro
Vlad Voiculescu FOTO: Gov.ro

Ministrul Sănătății a spus că Bucureștiul nu va intra în carantină de Paști și a adăugat că noile criterii de stabilire a restricțiilor, anunțate aseară, nu schimbă situația Capitalei.

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști.

S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.

Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.

Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook, în urmă cu câteva ore.

Precizările lui Voiculescu vin la scurt timp după ce Ministerul Sănătății a anunțat că factorul principal în carantinarea localităților devine nivelul de testare pentru COVID-19. Se va mai ține cont, ca și până acum, de incidența virusului la două săptămâni, dar și de gradul de ocupare al paturilor din spitale.

Ordinul de ministru este semnat de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.