Vlad Voiculescu a demis managerul de la ”Matei Balș”: ”Am primit informații eronate”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății a explicat, pe Facebook, de ce a înlăturat-o din funcție pe Maria Nițescu, managerul interimar al Institutului Matei Balș.

Nițescu preluase conducerea instituției medicale în urmă cu două luni, de la Adrian Streinu Cercel, care a devenit parlamentar PSD.

În locul Mariei Nițescu a fost instalat directorul medical Cătălin Apostolescu.

”Astăzi a fost a nu ştiu câta oară când am primit informaţii eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult. Prea mult din ce înseamnă “stat” în ţara asta a devenit sinonim cu lipsă de profesionalism, program fix, ţâfnă şi misecuvenism”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Calitatea muncii multora dintre cei din sistem care lucrează în birouri – cei care ar trebui să facă munca medicilor şi a personalului medical mai uşoară, mai puţin birocratică, mai cu sens – este pur şi simplu din altă epocă. Se produce hârtie, nu valoare. Pentru fiecare om care munceşte pe rupte sunt alţi 10-20-30… cine mai ştie câţi… care au o singura grijă: pasarea responsabilităţii către alţii – în jos sau în sus, la stânga sau la dreapta… nu contează, atât timp cât dânsul/dânsa se ocupă strict cu statul la stat.

E momentul ca lucrurile să se schimbe. Cândva era o onoare să lucrezi pentru stat, să îţi asumi o responsabilitate publică. Trebuie să facem să fie din nou aşa… dacă vrem ca ţara asta să nu eşueze lamentabil în doar câţiva ani în toate domeniile care contează. Pericolul este cât se poate de real şi ne priveşte pe toţi. De astăzi, eu unul nu voi mai avea răbdare”, a adăugat ministrul.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, ”decizia este motivată de multiplele disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 şi în comunicarea cu Ministerul Sănătăţii”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.