Vitrina de vinuri, echipamentul care face cinste celei mai rafinate si apreciate bauturi din Romania!

vitrina vinuri

Cele mai bune mancaruri au fost savurate, din cele mai vechi timpuri, alaturi de una sau mai multe sticle de vin. Aceasta bautura rafinata nu a lipsit niciodata de la mesele romanilor, care profita din plin si de faptul ca in tara exista numeroase podgorii stravechi.

Restaurantele din marile orase ori din statiunile turistice le ofera si astazi clientilor o gama diversificata de bauturi de cea mai buna calitate. Pentru ca vinurile sa fie deplin apreciate de clientii pe ale caror mese ajung, nu este suficient sa apartina unui soi de calitate, ci trebuie, de asemenea, sa fi fost pastrate in conditii optime.

O vitrina vinuri este echipamentul ideal pentru ca fiecare sortiment sa aiba parte exact de conditiile indicate pentru depozitare, astfel incat gustul, aroma si aspectul sa fie impecabile, atunci cand sticla este desfacuta si servita alaturi de o mancare fina.

Temperaturile la care trebuie pastrate vinurile

De-a lungul mileniilor, de cand aceasta bautura este apreciata, au aparut o serie de reguli referitoare nu numai la producerea, ci si la pastrarea si servirea vinului. Pentru a le respecta intocmai intr-un restaurant, este nevoie de o vitrina de vinuri si de cunoasterea diferitelor sortimente.

Ca regula generala, toate vinurile sunt pastrate la temperaturi cuprinse intre 4 si 20 de grade Celsius. Orice frigider de bauturi trebuie, asadar, sa se incadreze in aceste limite. Insa lucrurile devin mai complicate decat atat, deoarece exista diferente date de culoare si sortiment.

Soiurile albe si rosé sunt pastrate intr-o vitrina de vinuri la temperaturi cat mai apropiate de limita inferioara, de 4, 5 sau cel mult 6 grade Celsius. In schimb, vinurile rosii au nevoie de temperaturi aflate in apropierea limitei superioare, ideale fiind cele cuprinse intre 15 si 20 de grade Celsius.

Personalul insarcinat cu pastrarea bauturilor trebuie sa se asigure ca sunt mentinute aceste valori, fara variatii semnificative si fara accidente. Altfel, daca temperatura de pastrare nu este respectata intocmai, bauturile isi vor pierde aroma specifica.

Alte greseli care trebuie evitate constau in depozitarea sticlelor la congelator sau in variatii frecvente de temperatura. Chiar daca se inscriu in intervalul amintit, proprietatile bauturii tot vor avea de suferit!

Alte beneficii oferite de o vitrina de vinuri

Echipamentul nu indeplineste doar o functie utilitara, ci si una estetica. Exista modele diferite de frigidere, cu un design care se incadreaza bine in orice spatiu, indiferent daca restaurantul este decorat traditional sau modern.

De asemenea, s-a constatat ca vanzarile cresc considerabil atunci cand clientii au ocazia sa vada sticlele frumos aranjate intr-un frigider, decat daca le vad pur si simplu denumirea pe un simplu meniu. Un vanzator inspirat va sti cum sa le aseze astfel incat sa scoata in evidenta nu numai sortimentele cele mai apreciate, ci si pe cele pe care doreste sa le promoveze in mod special.

Astfel, o vitrina vinuri permite pastrarea in conditii ideale a bauturilor si asigura satisfactia deplina a clientilor. Vanzarile cresc, iar faima restaurantului nu are decat de castigat!