Virgil Popescu a anunțat că depune plângere penală împotriva lui George Simion, după ce a fost bruscat de acesta

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a aunțat că va depune plângere penală împotriva copreședintelui AUR, George Simion, care l-a bruscat apucându-l de ceafă și de braț în timp ce vorbea de la tribuna Parlamentului.

„Ești un hoț!”, i-a strigat George Simion lui Virgil Popescu, în mod repetat. Virgil Popescu se afla la tribună deoarece își citea discursul prilejuit de depunerea unei moțiuni simple împotriva sa.

Deoarece liderul AUR striga din sala de plen în timp ce Popescu vorbea, ministrul Energiei i-a spus la un moment dat să se ducă la Putin și să îi ceară să scadă prețul gazelor. În acel moment s-a produs incidentul: Simion a venit la tribună, l-a apucat pe ministru de gât și s-a apropiat amenințător de el, strigându-i că e un hoț de la câțiva centimetri distanță.

„Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. Iar faptul că își legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea”, a scris ministrul Energiei pe Facebook.

„Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!”, a mai spus Popescu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.