VIRAL. Drum reparat în doar 4 zile după ce a fost distrus de cutremur

drum reparat cutremur alaska
Foto: Alaska Tour & Travel (Facebook)

Imaginile cu un drum din Alaska, SUA, prăbușit vineri, 30 noiembrie, în urma unui cutremur, și care a fost reparat în numai 4 zile, au făcut înconjurul internetului, relatează CNN.

Regiunea a fost lovită pe 30 noiembrie de un cutremur cu magnitudinea de 7 grade: o șosea important s-a prăbușit, iar un SUV a rămas izolat pe o bucată desprinsă din drum.

Marți, 4 decembrie, pe rețeaua de socializare Facebook au fost publicate imagini din același loc, iar drumul era de nerecunoscut.

În cele 4 zile, șoseaua a fost complet reparată: găurile au fost astupate, drumul a fost asfaltat, iar noile marcaje fuseseră și ele deja trasate.

„Acesta este doar un alt exemplu grozav pentru modul în care locuitorii din Alaska reacționează după cutremurul de vineri. Drumul din Anchorage a fost redeschis în această dimineață, având un strat complet nou de asfalt”, au scris pe rețeaua de socializare Facebook reprezentanții agenției de turism „Alaska Tour & Travel”.

Imaginile s-au viralizat rapid, fiind redistribuite de peste 17.000 de ori și comentate de peste 1.200 de utilizatori.

Reușita autorităților din Alaska este cu atât mai lăudabilă cu cât, potrivit Departamentului de Transport din Alaska, pavarea drumurilor în această perioadă a anului este mai dificilă din cauza temperaturilor joase.

Inspectorii din construcții au verificat toate cele 243 de poduri afectate de cutremur, însă până acum nu au descoperit probleme structurale.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.