Viorica Dăncilă vrea să-i castreze chimic pe criminali, violatori și pedofili

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a scris, pe Facebook, că dorește un referendum pentru a stabili pedepse mult mai drastice pentru violatori, criminali și pedofili, fiind analizată chiar și posibilitatea castrării chimice.

Cu toate că liderul PSD folosește din plin tragedia de la Caracal, unde toate instituțiile statului au avut reacții dezastruoase, nereușind să salveze o fată de 15 ani care a sunat de mai multe ori la numărul de urgență 112, Viorica Dăncilă nu uită să lanseze săgeți și către adversarii politici.

Iată ce a scris prim-ministrul României, pe Facebook:

”Deși am rugat clasa politică să nu încerce să confiște această tragedie și să o transforme în subiect de atac, acest apel la respect, maturitate și compasiune nu a fost onorat.

Stimați oameni politici, vorbim de analiza oportunității unui referendum pentru implementarea unor pedepse drastice pentru criminali, violatori și pedofili, precum închisoarea pe viață sau castrarea chimică. Aceste măsuri au nevoie de o validare populară înainte de a fi aplicate. Nu vedeți necesară o consultare publică pentru introducerea unor astfel de măsuri? Nu vi se pare normal să fie adoptate doar cu acordul cetățenilor români?

Pe lângă referendum, vom acționa și în Parlament pentru modificări care vor viza corectarea deficiențelor legislative pe care grupul de lucru interinstituțional le va identifica.

Am spus de nenumărate ori că vreau consens și dialog cu românii, fie că unora sau altora nu le convine acest lucru. Vă rog pe toți cei abilitați, indiferent de culoarea sau apartenența dumneavoastră politică, să ne concentrăm pe măsuri reale. Vreau să vă reamintesc că responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat o poartă întreaga clasă politică și este strict datoria noastră să găsim soluții.”