Viorica Dăncilă susține că părinții au rugat-o să nu mai acorde bani pentru rechizite

Viorica Dăncilă. Foto: Facebook

Într-o țară înnebunită după gratuități, premierul Viorica Dăncilă susține că părinții au rugat-o să renunțe la programul ”Merg la școală”, prin care elevii primeau vouchere de 250 de lei pentru rechizite.

Cu seninătatea obișnuită, premierul Viorica Dăncilă susține că părinții români n-au nevoie de ajutor pentru a cumpăra rechizite copiilor.

”Se dau în continuare rechizite, dar trebuie să dăm poate mult mai multe pentru cei care au într-adevăr nevoie de ele. Nu trebuie să le dăm tuturor, ci copiilor din familiile defavorizate, iar acest lucru a fost solicitat și de părinți. Am discutat cu mulți părinți care au spus „noi avem posibilități, degeaba ne dați nouă rechizitele, mai bine să le dăm familiilor care au într-adevăr nevoie, mai bine să ajutăm copiii din familiile defavorizate”,” potrivit explicațiilor premierului Dăncilă.

Programul ”Merg la școală” a fost anulat (n.r. – credem noi) și în urma rectificării bugetare de la Ministerul Educației, Guvernul tăind în carne vie în acest domeniu. Peste un miliard de lei au fost scăzuți din bugetul pentru Educație în urmă cu câteva zile.

Dăncilă a discutat despre acest program și când a motivat tăierea de fonduri a ministerului, spunând, atunci, că programul ”Merg la școală” nu a putut fi pregătit pentru a fi finanțat și implementat până la finalul acestui an.

Ne întrebăm care ar fi fost pregătirile atât de greu de făcut de guvernarea PSD, care încă se laudă că încearcă să îi ajute pe români.