Viorica Dăncilă și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD

viorica dăncilă
Viorica Dăncilă la Teleorman TV. Foto: Pagina de Facebook Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat în urma rezultatului slab obținut la alegerile prezidențiale.

În urma Comitetului Executiv din această seară, Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților, a devenit președinte interimar al PSD.

Viorica Dăncilă a fost votată în funcția de șefă a Organizației PSD de Femei.

„Am înțeles opinia colegilor mei, că se dorește o resetare a partidului, că trebuie ca cineva să-și asume rezultatul alegerilor. Eu consider că ar trebui să îmi dau demisia. E un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putință ca să obțin un rezultat bun. Dar în urma discuțiilor am înțeles că se dorește o resetare a partidului, o viziune, un alt program. Le garantez colegilor mei că din această echipă care va acționa pentru câștigarea alegerilor (locale și parlamentare din 2020 – n.r.) va face parte și Viorica Dăncilă”, a declarat fosta candidată la președinție.

„Vreau ca în partid să vină cât mai mulți intelectuali, cât mai mulți tineri”

Paul Stănescu este noul secretar general al partidului, el înlocuindu-l pe Mihai Fifor. „Vreau ca în partid să vină cât mai mulți intelectuali, cât mai mulți tineri, și îi așteptăm cu drag pe toți”, a menționat Paul Stănescu.

Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD, a declarat că în luna februarie 2020 se va organiza un Congres ordinar pentru a alege o nouă conducere a Partidului Social Democrat.

„Este pentru prima oară când eu am participat la un CEX în care toți liderii și-au spus opinia. Un CEX matur cu discuții pe fond, nu de formă. Cu toții ne-am asumat multiplele greșeli pe care le-am făcut. N-a picat niciun cap, fostul lider se regăsește ca și președinte la doamne”, a spus Marcel Ciolacu.

El a mai declarat că de acum înainte PSD nu mai este condus de un „tătuc”, ci de o „echipă”.

Din această echipă de conducere a PSD, care are rolul de a pregăti Congresul de anul viitor, vor face parte și toți cei 5 președinți de organizații județene unde PSD a câștigat alegerile și în turul al doilea al alegerilor prezidențiale (cei din județele Mehedinți, Gorj, Olt, Teleorman și Giurgiu).

„Alături de Paul Stănescu au intrat în această conducere toate cele 5 județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur de scrutin, conform meritocrației”, a precizat Marcel Ciolacu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.