Viorica Dăncilă se laudă singură: ”Românii au de ce se mândri”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat bilanțul primelor două luni asigurate de România la conducerea Consiliului Uniunii Europene, spunând că a fost ”o președinție a eficienței”.

“Românii au de ce se mândri. România a fost felicitată pentru modul excepțional în care a rezolvat dosarele grele în timpul președinției rotative a UE. Miniștrii au prezidat numeroase reuniuni și conferințe, în care au dovedit că au capacitatea și experiența necesare pentru a contribui la rezolvarea unor probleme de pe agenda europeană”, a declarat Dăncilă, la Palatul Victoria.

”Am gestionat peste 650 de evenimente și reuniuni, atât în țată, cât și la Bruxelles, cu participarea a 2600 de participanți”, a mai spus Viorica Dăncilă, adăugând: ”Am obținut finalizarea a 67 de dosare, astfel că am obținut în 2 luni consensul pe un număr mai mare de dosare decât au obținut alte țări care au deținut președinția în 6 luni”.

Premierul a înșiruit realizările mărețe ale președiniției române, totul de la noi reglementări ale explozibililor la cabine aerodinamice în transporturi.

“Suntem o președinție cu rezultate pentru cetățeni în toate domeniile. Sunt convinsă că la finalul celor 6 luni de mandat, ne vom prezenta ca o președinție a eficienței și a calității, care a obținut rezultatele așteptate pentru o viață mai bună pentru toți cetățenii europeni. Am încredere că Guvernul României va continua să obțină rezultate foarte bune până la finalul mandatului, mai ales că acum suntem în efectiv complet, după numirea miniștrilor de la Transporturi și Dezvoltare”, a mai spus Viorica Dăncilă.