Viorica Dăncilă se jură că nu dă ordonanța pentru grațiere până în 2019

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a exclus posibilitatea ca Guvernul să dea o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere în acest an.

Întoarsă de la Bruxelles, Dăncilă a declarat din nou că nu a discutat cu nimeni din PSD despre această ordonanță și nici nu a primit o astfel de propunere.

”În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva, nu am avut o discuţie, deci nu pot să prevăd. Nu ştiu dacă se impune o discuţie, deci nu pot să ştiu ce se va discuta în Comitetul Executiv”, a spus Viorica Dăncilă, despre OUG pentru amnistie și grațiere.

”Vă spun că nu se dă acum nicio ordonanță”, a adăugat Dăncilă, completând: ”Pot să vă spun eu ce se întâmplă peste doi ani, peste trei ani, peste un an? Eu v-am spus că nu am avut nicio discuţie, am văzut opiniile colegilor din PSD, fiecare este liber să-şi spună opinia, eu nu am avut nicio discuţie pe acest lucru”

Atât premierul Dăncilă, cât și liderul PSD, Liviu Dragnea, au negat posibilitatea emiterii unei ordonanțe de urgență pe tema amnistiei și grațierii, însă există încă multe discuții și speculații pe marginea acestei acțiuni.

Liberalii susțin că PSD va încerca să facă pasul către amnistie și grațiere până la sfârștiul anului.