VIDEO. Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu ”macedonii”

Viorica Dăncilă a dat-o-n bară și în Macedonia. Foto: Guvernul României / Facebook
Viorica Dăncilă a dat-o-n bară și în Macedonia. Foto: Guvernul României / Facebook

Viorica Dăncilă își consolidează poziția de cel mai prost pregătit premier din istoria României cu o nouă gafă, făcută la Skopje, în Macedonia.

Cu toate că a nimerit numele orașului în care s-a aflat azi, spre deosebire de întâmplarea penibilă din urmă cu câteva zile, când, fiind la Podgorica, în Muntenegru, domnia sa a susținut că se află la Priștina, în Kosovo, Viorica Dăncilă nu s-a ”abținut” și a mai făcut o gafă.

I-a numit pe cetățenii Macedoniei macedoni, în loc de macedoneni, denumire pe care o cunoaște până și un copil de școală generală.

”Am abordat subiectul comunităţii cetăţenilor macedoni în România, dar şi a cetăţenilor aromâni din Republica Macedonia. Consider că comunitatea de aromâni din Macedonia şi comunitatea de macedoni, de cetăţeni ai Republicii Macedonia din România nu poate fi decât o punte de legătură dintre cele două state”, a declarat Viorica Dăncilă, în timpul declaraţiei de presă cu omologul său macedonean, Zoran Zaev.

Viorica Dăncilă, un premier aparte

Viorica Dăncilă s-a declarat și primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia, deși această onoare i-a aparținut britanicului Tony Blair, în 1999.

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje ca primul prim ministru care vizitează Republica Macedonia”, a spus Viorica Dăncilă, repetând prost ”poezia” pe care le-a spus-o și muntenegrenilor.

Viorica Dăncilă conduce Guvernul României de mai mult de o jumătate de an, perioadă în care s-a făcut remarcată prin numeroase lacune în exprimare, dar și prin momente stânjenitoare în vizitele interne și internaționale.

Declarații comune de presă susținute de premierul Viorica Dăncilă și de omologul său din Republica Macedonia,Zoran Zaev

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 27 Iulie 2018