Viorica Dăncilă, huiduită la Constanța: i s-a strigat „Analfabeta!”. Cum a reacționat premierul

viorica dăncilă huiduită constanța
Foto: Captură YouTube

Viorica Dăncilă a fost huiduită duminică, 1 septembrie, la Constanța, înainte de începerea întâlnirii dintre liderii PSD și pensionari, organizată la început de toamnă deoarece de astăzi crește punctul de pensie de la 1.100 de lei la 1.265 de lei.

Câțiva protestatari au așteptat-o în fața Pavilionului Expozițional Constanța, unde avea loc întâlnirea, și i-au strigat „Analfabeta!”.

„Dacă atât îi duce mintea, atâta fac”, a ripostat premierul, potrivit imaginilor transmise de postul de televiziune Digi24.

„Deci înțeleg că acești oameni sunt împotriva creșterii punctului de pensie. Sunt oameni care au venit de la București ca să protesteze aici pentru că au înțeles că cetățenii din Constanța, ca și cetățenii din alte județe, vor proiecte, vor respect, dar oamenii aceștia nu știu ce-i acela respect”, a completat Viorica Dăncilă.

Ea i-a criticat pe protestatari și în discursul ținut în fața pensionarilor.

„Am văzut când am intrat câteva persoane care au venit de la București și care vin în toată țara ca să jignească, ca să strice un anumit eveniment. Eu le spun că nu vor reuși. Ei vor veni cu minciuni, ei vor veni cu jigniri, noi vom spune adevărul și vom veni cu proiecte pentru oameni. Importante nu sunt aceste manifestări care nu le fac cinste, important este ce facem pentru oameni, câte proiecte facem pentru oameni”, a spus premierul.

Gafe și greșeli făcute de Viorica Dăncilă

 

Numeroasele gafe și greșeli de exprimare făcute de premierul Viorica Dăncilă de-a lungul timpului i-a atras porecla „analfabeta” din partea opozanților Guvernului PSD.

De exemplu, în luna aprilie 2018, în timpul unei ședințe de Guvern, ea a pronunțat Campionatul European de Fotbal „Euro douăzeci-douăzeci”, în loc de Euro 2020.

Anterior, la începutul lunii martie, premierul Viorica Dăncilă a rostit de șase ori cuvântul „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”.

Iar la jumătatea lunii februarie 2018, într-un interviu susținut la un post de televiziune, Dăncilă i-a criticat pe cei care „și-au pârât propria țară” în Parlamentul European, calificându-i drept „autiști”. A doua zi și-a cerut scuze și a spus că prin comparația făcută nu a dorit să aducă „jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului”.

Viorica Dăncilă a făcut și gafe diplomatice. Prezentă la Podgorica, în Muntenegru, în iulie 2018, premierul și-a început declarația spunând că se bucură să fie la Priștina (capitala statului Kosovo, pe care România nici măcar nu l-a recunoscut deocamdată).

Însă una dintre gafele care i-au făcut pe mulți să spună că premierul României are probleme grave cu limba română a fost formularea „Orice om îi este frică de o plângere penală”.

Dincolo de slaba cunoaștere a limbii române, Viorica Dăncilă are probleme și cu exprimarea în engleză, limbă pe care o vorbește defectuos și rudimentar.