Pentru prima dată, Viorica Dăncilă a explicat de ce face atâtea greșeli

viorica dăncilă
Foto: gov.ro

Într-un interviu difuzat duminică seara, 23 decembrie, de postul de televiziune România TV, Viorica Dăncilă a oferit, pentru prima dată, o explicație pentru numeroasele greșeli pe care le-a făcut de când este premier.

Ea a declarat în timpul interviului că uneori a făcut greşeli pe care le regretă, dar, deşi este în politică de 23 de ani, este emotivă. Ea a adăugat că greșelile în exprimare nu sunt importante.

„Poate am făcut greşeli. Mi le-am însuşit. Binenţeles că venind dintr-un alt mediu… starea mea de emoţie… am greşit. Nu este important când greşeşti în exprimare, important este când greşeşti faţă de oameni”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă a făcut însă erori de exprimare chiar și în interviul oferit România TV. Întrebată cum l-ar caracteriza pe Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a afirmat: ”Un om care nu acceptă consensul. Cred că e greu pentru mine ca premier să îi pun o etichetă preşedintelui. Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”.

Ea a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis este un om care nu acceptă consensul și că nu se aștepta ca președintele să recurgă la jigniri la adresa ei, mai ales în condiţiile în care premierul este o femeie.

„A vorbit foarte urât despre o persoană. Cred că acest lucru nu caracterizează poporul român. Nu mă aşteptam din partea preşedintelui României să jignească premierul României, mai ales că e o femeie. (…) Nu poţi să vorbeşti despre o femeie că se îmbracă într-un anumit fel, că se machiază într-un anumit fel şi să faci din asta cauza unor atacuri. Nu trebuie să mai avem politicieni robot, oameni care nu empatizează, care nu simt simpatie pentru oameni, oamenii care nu iubesc oamenii.”, a completat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că ”ceea ce nu te omoară te întăreşte” şi că, dacă în primele zile de la preluarea mandatului era puţin dezamăgită de atacurile la adresa sa, acum este puternică şi va trece peste obstacole.

Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă diplomatică

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.