Viorica Dăncilă devine conflictuală: ”Domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: Eram premierul României, nu sluga lui”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

După ce Liviu Dragnea a acuzat-o, din penitenciar, că a avut inițiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere, fostul premier Viorica Dăncilă a răspuns, acid, pe Facebook.

”Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!”, și-a început Dăncilă mesajul de pe rețeaua de socializare.

Mai mult, Viorica Dăncilă a spus că a fost supusă unor presiuni din partea fostului lider PSD, condamnat între timp pentru fapte de corupție, în direcția amnistiei și grațierii.

”Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară. Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins”, a mai scris Dăncilă.

”Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, a concluzionat Dăncilă.

Viorica Dăncilă – care era un europarlamentar obscur – a fost propulsată în funcția de premier al țării chiar de Liviu Dragnea. Evoluția Guvernului Dăncilă nu a fost, însă, foarte reușită, PSD prăbușindu-se în sondaje în ultima perioadă.