Viorica Dăncilă, ”certată” cu gramatica într-un discurs despre profesori

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

După câteva săptămâni lipsite de mari erori de vorbire, premierul României, Viorica Dăncilă, a recidivat în cadrul unui eveniment dedicat creșterii calității sistemului educațional.

„A fi educator, învățător sau profesor înseamnă ca tu însuși să înveți zi de zi și să ții pasul cu noi metode de predare, mai atractive și mai apropiate de copii și de tineri”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul PSD, faimos în țara-ntreagă pentru gafele ei, a folosit incorect forma pronumelui de întărire ”însuși”, forma corectă fiind ”însuți”.

La evenimentul la care Dăncilă ”a scos porumbelul” a fost prezentă și Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, dar și mulți profesori, cercetători și elevi.

Dăncilă l-a sunat pe Iohannis, dar președintele nu i-a răspuns

Premierul Viorica Dăncilă a încercat să vorbească la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis, însă acesta era într-o întâlnire și nu i-a răspuns, scrie Digi24.

Viorica Dăncilă caută să-l convingă pe şeful statului să fie de acord cu remanierea Guvernului și să-i numească pe noii miniștri ai Justiţiei (Eugen Nicolicea) , Fondurilor Europene (Oana Florea) şi pentru Românii de Pretutindeni (Tit Liviu Brăiloiu).

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.