Viorica Dăncilă cere demisia lui Marcel Ciolacu de la șefia PSD și a Camerei Deputaților

Viorica Dăncilă. Foto: Facebook

Fostul președinte și premier PSD, Viorica Dănicilă, a cerut demisia lui Marcel Ciolacu din funcția de președinte interimar al PSD și de la conducerea Camerei Deputaților. Dăncilă îl acuză pe Ciolacu de o „monstruoasă iresponsabilitate”, după adoptarea tacită în Camera Deputaților a proiectului autonomiei Ținutului Secuiesc.

„Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului”, a scris Viorica Dăncilă într-o postare publicată pe Facebook.

Viorica Dăncilă a spus despre adoptarea tacită a proiectului autonomiei autonomiei Ținutului Secuiesc că este un precedent periculos și jenant pentru România, Parlament, dar și pentru PSD, „care nu merită să deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu”.

„Acest demers privind trecerea proiectului de lege nu îi aparține partidului, ci unui singur om. Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susține acest act anti-românesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzații făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai spus că „adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu și-a făcut treaba de președinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună știință pentru adoptarea unei legi care ne vinde țara în aceste vremuri grele și complicate. Îi solicit așadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul rușinos în care a umilit românii!”

Marcel Ciolacu a anunțat că partidul nu susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc și acuză PNL  „au venit infectați în Parlament” și de aceea nu s-ar fi putut ține ședințe în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.