Viorica Dăncilă: ”Cei vinovați vor plăti, indiferent de funcție. L-am chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a-l demite”

Viorica Dăncilă. Foto: Facebook

Premierul României Viorica Dăncilă a făcut o scurtă declarație de presă pe fondul tragediei de la Caracal, anunțând că vrea referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crime și violuri.

”În aceste zile, un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toții plini de durere și revoltă pentru că așa ceva s-a putut întâmpla”, și-a început Dăncilă declarația de presă.

”La sosirea în București m-am întâlnit de urgență cu ministrul Afacerilor Interne. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal. Am convocat o ședință de urgență la Palatul Victoria, cu Sorinel Vasilca, Alexandru Petrescu și Raed Arafat”, a mai spus premierul care a adăugat că va forma un grup de lucru care să ducă la modernizarea sistemului 112.

”De asemenea, analizez posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie. Vrem ca în maxim 15 zile să avem o analiză și un plan de acțiune”, a mai spus Dăncilă, care a enumerat și primele demiteri în acest caz: sub-prefectul de Olt, șeful Poliției Române și pe cel al Poliției Olt.

”L-am chemat din concendiu pe prefectul de Olt pentru a-l demite. Nu vor avea de suferit doar cei din funcții de conducere. Este de datoria tuturor celor responsabili să ia măsuri și decizii pentru ca astfel de nenorociri să nu mai aibă loc”, a completat Viorica Dăncilă.

”Este inadmisibil să permitem urcarea oamenilor politici pe această tragedie. Am amânat Congresul PSD din data de 3 august. Avem nevoie de măsuri ferme pentru a corecta erorile de procedură care au dus la moartea unui copil nevinovat”, a completat premierul.