Viorica Dăncilă amenință: ”Dacă nu avem 100 de kilometri de autostradă până la sfârșitul anului…”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a avertizat că șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere va trebui ”să plece acasă” dacă nu vor finalizați 100 de kilometri de autostradă până la sfârșitul anului.

„Anul acesta noi trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful companiei de autostrăzi trebuie să vină să spună că îi avem. Dacă nu, pleacă acasă”, a declarat Dăncilă într-un interviu la Antena 3.

Prim-ministrul României a mai spus că ”fiecare trebuie să se încadreze în termene”.

Ținta stabilită de Dăncilă pare imposibil de realizat.

În acest an s-au deschis doar 29 de kilometri de autostradă, între Sebeș și Turda (loturile 3 și 4 din A10), și alți 9 kilometri pe A3, între Gilău și Nădășelu (terminați de anul trecut, dar inutilizabili până la realizarea podului de peste Șomeșul Mic).

Săptămâna viitoare vor fi dați în folosință încă 21 de kilometri de autostradă, pe A3. Va fi deschis și lotul care reprezintă ieșirea din București a autostrăzii A3, care are o lungime de 7 kilometri.

Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor, a declarat că ținta sa în acest an a fost de 60 de kilometri de autostradă inaugurați în România.

”Mai sunt puţine zile până la sfârşitul anului, dar îmi menţin ţinta de 60 de kilometri de autostradă care vor fi deschişi traficului. Pe 3 ianuarie, vă informez că, în măsura în care unele dintre ţinte nu vor fi atinse, voi solicita să dea dovadă de onoare responsabilii din companiile din subordine sau, dacă nu, îi voi onora eu cu demiterea pentru simplul motiv că nu au atins ţintele asumate prin programul de guvernare”, a precizat Șova.

Cu toate că autostrăzile din România se construiesc cu mare dificultate și la prețuri extrem de mari, PSD a dat vina recent tocmai pe președintele Klaus Iohannis pentru că blochează dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: