Viorica Dăncilă acuză: ”E un dublu-standard. România n-are voie să facă lucruri care sunt practicate de alte țări”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul României Viorica Dăncilă i-a acuzat pe liderii occidentali de dublu-standard, după ce aceștia au criticat atitudinea conducătorilor de la București față de lupta anti-corupție.

Dăncilă susține, într-un interviu acordat Politico.eu, că și țările din vestul Europei au probleme cu corupția, dar și că în timp ce România a fost criticată pentru intervenția jandarmilor din timpul protestului din 10 august, același lucru nu s-a întâmplat și în cazul acțiunilor jandarmilor francezi împotriva ”vestelor galbene”.

”România n-are voie să facă lucruri care sunt practicate de alte țări”, a spus Dăncilă.

”Am văzut ce s-a întâmplat cu vestele galbene în Franța. Nimeni n-a avut nicio reacție. E un dublu standard. Nu am văzut pe nimeni să vină în Parlamentul European și să ceară o Rezoluție pentru Franța”, a adăugat premierul Dăncilă, care s-a autoproclamat ”un pro-european convins”.

Viorica a trimis săgeți și către Mecanismul de Cooperare și Verificare, care monitorizează implementarea reformelor pentru combaterea corupției în România, încă de la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, în 2007.

”Se spune că acest mecanism e menit să ajute România și Bulgaria. Se vorbește despre corupție. Am văzut mari cazuri de corupție și în Olanda, și în Franța, și în Germania, însă nimeni n-a cerut introducerea unui astfel de mecanism pentru aceste țări”, a mai spus premierul român.

”Pentru a rezolva anumite probleme nu trebuie să fim puși la colț sau arătați cu degetul. Ceilalți trebuie să ne ajute să rezolvăm problemele”, a concluzionat Dăncilă.