Viorica Dăncilă a făcut o petiție online. Câți au semnat-o în primele patru zile

viorica dăncilă
Viorica Dăncilă. Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă, lider PSD și candidat la alegerile prezidențiale, a lansat o petiție online în care le cere românilor să semneze pentru pactul anti-austeritate. Până acum, după patru zile, petiția a strâns puțin peste 3.300 de semnături.

Premierul spune că niciun partid din Opoziție nu a semnat pactul propus de PSD în urmă cu aproximativ o săptămână, iar această atitudine „ne îngrijorează și ne face să credem că pregătesc noi tăieri ale salariilor și pensiilor, concedieri și creșteri ale impozitelor și taxelor”.

„Și pentru că pe oamenii politici ai opoziției nu ne putem baza, invit membri ai societății civile – cetățeni și organizații – care își doresc cu adevărat binele public, să susțină și să semneze acest pact”, scrie Dăncilă, pe Facebook.

Premierul spune că oricine ajunge la guvernare trebuie să-și asume că pensiile și salariile nu vor scădea, „iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați”.

„Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent.

Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați”, a scris, pe Facebook, Dăncilă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.