Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă în timpul unei conferințe | VIDEO

Viorica Dăncilă Sursa foto: psd.ro
Viorica Dăncilă Sursa foto: psd.ro

Viorica Dăncilă, candidata PSD la funcția de președinte al României, a făcut o nouă gafă într-o conferință de presă susținută miercuri, 6 noiembrie, la sediul PSD din Kiseleff.

„Scopul Partidului Social Democrat este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut”, a spus Viorica Dăncilă în timpul conferinței de presă.

Fără să observe greșeala, ea a continuat: „Ținta noastră este să câștigăm alegerile prezidențiale. Și avem toate șansele”.

Momentul poate fi urmărit la minutul 32:

Această nouă gafă vine la doar câteva zile după cea făcută pe când se afla la Mărășești, în județul în Vrancea, în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale.

Atunci, Viorica Dăncilă a spus că luptă „împotriva unei țări în care să se regăsească toți românii”.

„Și eu cred că sunt singura care am dat dovadă că lupt, într-adevăr cu candidatul Iohannis, nu lupt împotriva unui om, lupt împotriva unei țări în care să se regăsească toți românii”, a spus fostul premier.

„De ce să-mi dau demisia?”

Întrebată de un reporter în timpul conferinței de presă din Kiseleff dacă ar trebui să își dea demisia din fruntea partidului, din moment ce nu mai este premier, Dăncilă a replicat: „De ce să-mi dau demisia? Da, există o posibilitate în care trebuie să-mi dau demisia. Câștig alegerile prezidențiale și nu mai pot să fiu președintele partidului”.

Ea s-a arătat sigură de susținerea colegilor de partid, spunând că va rămâne președintele PSD „atâta timp cât voi fi susținută de membrii Partidului Social Democrat, atâta timp cât voi fi susținută de cei 500.000 de membri, atâta timp cât nu vom organiza un congres în care alegerile sunt libere, atâta timp cât voi merge pe o pantă ascendentă pentru acest partid”: „Să nu uităm că am luat partidul de la 22%, a scăzut apoi la 17% după alegeri. După ce se pierd alegerile este normal acest lucru. În momentul în care voi duce acest partid la un nivel care să reflecte puterea acestui partid, sunt convinsă că nu vor fi voci care să vrea să schimbe un președinte pentru a înlocui o persoană cu alta, pentru că nu ăsta este scopul Partidului Social Democrat”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.