Viorica Dăncilă a dat o fugă în Israel: S-a întâlnit din nou cu Benjamin Netanyahu

Viorica Dăncilă (stânga) și Benjamin Netanyahu. Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit astăzi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

”Cei doi înalți oficiali au salutat relațiile excelente dintre cele două țări, fapt reflectat și de frecvența contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat și despre organizarea, în prima parte a acestui an, a ședinței comune a celor două guverne”, a comunicat Guvernul României.

”Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea și aprofundarea relațiilor cu Statul Israel în domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică și energetică, medicină, cercetare și inovare.

De asemenea, cei doi premieri și-au exprimat satisfacția pentru avansarea negocierilor în vederea încheierii Parteneriatului România-Israel în domeniul noilor tehnologii, de manieră să stimuleze interesul reciproc al comunităților de afaceri din cele două țări, astfel încât să fie fructificate potențialele economice bilaterale. A fost subliniată, de asemenea, importanța consolidării relațiilor în domenii precum sănătate, turism și educație”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit documentului, cei doi premieri au avut și un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situația internațională actuală.

Viorica Dăncilă a declarat, la finalul întâlnirii, că unul din subiectele discutate cu Netanyahu a fost „dezbaterea actuală privind viitorul Uniunii Europene, un proces care va fi o temă centrală pe durata Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Astfel, reuniunea de astăzi a oferit un bun prilej de a reconfirma sprijinul nostru comun pentru consolidarea Uniunii, pentru consolidarea relaţiilor şi a Parteneriatului strategic între România şi Israel de o manieră care să întărească unitatea, solidaritatea şi coeziunea la nivel european”.

Nu este prima vizită pe care Viorica Dăncilă o face în Israel, premierul român vizitându-l și în urmă cu aproape un an pe premierul Benjamin Netanyahu.