Un tânăr șofer de doar 18 ani din Botoșani, care abia își luase permisul auto, l-a lovit pe un alt șofer din trafic și i-a spart geamul din spate al mașinii cu o bâtă.
Întregul incident s-a petrecut sâmbătă, 10 februarie, și a fost filmat de trecători.
Tânărul era nervos deoarece șoferul de 68 de ani nu s-a asigurat la schimbarea benzii și l-a acroșat în trafic. Inițial, bărbatul de 18 ani s-a dat jos din automobilul său BMW și a lovit cu pumnii în cealaltă mașină. Apoi, a fugit la portbagaj și a scos de acolo o bâtă, cu care i-a spart celuilalt șofer geamul din spate al mașinii.
În mașină se aflau și o femeie și un copil, care au asistat îngroziți la întreaga scenă. „Putea să moară copilul”, a spus femeia.
Tânărul de 18 ani, care încă are semnul de începător pus în parbrizul mașinii BMW, s-a arătat extrem de deranjat că a fost filmat de trecători, însă unul i-a replicat că are tot dreptul să îl filmeze deoarece se află în spațiul public.
Potrivit publicației locale botosaninews.ro, tânărul a fost reținut de polițiștii din Botoșani și urmează să fie propus spre arestare preventivă.
Alexandru Pătrășcanu este cercetat penal pentru distrugere, lovire și alte violențe, dar și pentru tulburarea liniștii publice.
Magistrații Judecătoriei Botoșani se vor pronunța duminică după-amiaza, 11 februarie, cu privire la arestarea preventivă a tânărului.
În România, violența, inclusiv verbală, este la ordinea zilei în trafic. În noiembrie 2017 s-a aflat că bărbatul care a condus o autoutilitară pe contrasens în București, și care s-a dat jos din mașină cu o bâtă, deranjat de faptul că a fost filmat în trafic, era chiar un polițist. El lucrează la Poliția Capitalei, în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1, unde are atribuții de logistică.
Agresivitatea în trafic este unul dintre principalele motive care duc la producerea de accidente rutiere. În ultimii ani, Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră “PsihoTrafiQ” a derulat campanii de responsabilizare a participanţilor la trafic, promovând educația rutieră și responsabilitatea în trafic.
Asociația a făcut și o serie de propuneri la Planul de Acțiuni 2016-2020 privind strategia de siguranță rutieră:
– introducerea orelor de conduită preventivă, de antrenament atitudinal funcțional în trafic pentru șoferi (orele de conduită preventivă ar trebui susținute de psihologi)
– evaluarea psihologică după producerea unui accident cu victime
– introducerea consilierii psihologice posttraumă
– program de consiliere pentru redobândirea de permis
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: