Violator eliberat prin recursul compensatoriu, arestat după ce a violat o fată de 17 ani

Foto: Pixabay

Eugen Buliga, un interlop din județul Iași care a fost eliberat recent în baza recursului compensatoriu dat de ministrul Justiției Tudorel Toader, a recidivat și a violat o tânără de 17 ani.

Potrivit Ziarul de Iași, Buliga a violat o minora de 17 ani, pe care a racolat-o într-un club.

Ieșeanul a fost scutit de executarea a 400 de zile de detenție, grație deciziei luate de Tudorel Toader. Eugen Buliga fusese îndeplinea o condamnare de 13 ani, tot pentru viol. El fusese prins după ce agresase sexual două minore.

Deși a cerut de mai multe ori eliberarea condiționată, niciun judecător nu i-a aprobat cererea, pentru că are „un potenţial criminogen ridicat“, despre care „instanţa nu are date că s-ar fi diminuat în totalitate pe parcursul anilor de detenţie”.

Mai mult, bărbatul a mai fost eliberat condiționat de trei ori, în trecut, și a recidivat de fiecare dată.

Eugen Buliga a ieşit din penitenciar în baza recursului compensatoriu, cu toate că judecătorii îl considerau pericol public.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.