Vintilă Mihăilescu are nevoie de sânge. Fiul celebrului antropolog face un apel umanitar

vintilă mihăilescu
Foto: Captură EuropaFM / YouTube

Mihai Mihăilescu, fiul antropologului Vintilă Mihăilescu, a făcut un apel umanitar pentru tatăl său, care are nevoie urgentă de sânge. Cercetătorul român este grav bolnav, este internat la Spitalul Fundeni din București, însă spitalul are rezerve reduse de sânge.

„Avem nevoie de ajutor. Tatal meu este internat in spital si are nevoie urgenta de sange (din pacate, spitalul are rezerve reduse in acest moment). Este o perioada dificila, si fara ajutor nu avem cum sa depasim acest moment critic. Am rugamintea ca oricine poate sa ne ajute sa mearga sa doneze sange in numele lui (Mihailescu Vintila Miron) si cu precizarea spitalului unde se afla (Spitalul Clinic Fundeni). Nu conteaza ce grupa de sange aveti si nici unde se face donatia, ceea ce este important este sa fie precizat numele lui si spitalul. V-am fi extrem de recunoscatori daca ati putea sa mergeti si sa donati sange. Si chiar si daca nu puteti, orice share dat acestui mesaj ne va ajuta sa atingem un numar cat mai mare de persoane. Multumim!”, a scris Mihai Mihăilescu pe Facebook.

Unde se poate dona sânge pentru Vintilă Mihăilescu

După primul anunț, Mihai Mihăilescu a revenit cu un mesaj de mulțumire: „Multumesc tuturor celor care s-au activat, rezultatele au inceput deja sa apara! Este nevoie in continuare de sange, si va fi si saptamana viitoare. Din informatiile stranse pana acum de la cei care au donat, ceea ce am inteles este ca se poate dona in numele tatalui meu atat in Bucuresti cat si in tara, dar nu chiar peste tot (la Spitalul Militar Bucuresti si CTS cu siguranta da). Am primit confirmari de donatii si de la diverse centre din tara. Pentru a ne asigura ca sangele donat va ajunge unde trebuie, precizez ca este indicat sa se transmita urmatoarele informatii: Pentru Mihailescu Vintila Miron, Spitalul Fundeni, Sectia Hematologie, Profesor Doctor Daniel Coriu. Va multumim inca o data tuturor pentru implicare, pentru donatii si pentru toate mesajele frumoase de incurajare!”.

În Bucureşti se poate dona sânge în următoarele centre:

1. Centrul de Transfuzie Sanguină București
Str. C.Caracaş nr.2-8, sector 1
Tel.: 031.405.36.60, 031.405.36.61, 031.405.36.62.

2. Punct de recoltare a sângelui din Spitalul de Urgență Floreasca
Tel.: 021.317.01.21 (centrală)

3. Punct de recoltare a sângelui din Institutul Clinic Fundeni
Tel.: 021.318.04.00 (centrală)

4. Punct de recoltare a sângelui din cadrul Spitalului Militar (program 8-12)
Tel.: 021.319.30.51 (centrală)

5. Punct de recoltare a sângelui din cadrul Spitalului Universitar de Urgență (program 8-12:30)
Tel.: 021.318.05.19, interior 451.

Toate centrele au program de luni până vineri între orele 7.30 – 13.30.

Cine este Vintilă Mihăilescu

Vintilă Mihăilescu este un autor, publicist, psihosociolog și antropolog cultural român. Născut în anul 1951, Vintilă Mihăilescu are în prezent 67 de ani.

Absolvent al Facultății de Psihologie al Universității Bucuresti (1974), Vintilă Mihăilescu a fost cercetător în psihologie al Institutului de Geriatrie (1974-78), iar între 1979-1991 a fost cercetător al Centrului de Antropologie pe lângă Academia Română, potrivit wikipedia.org. Este specializat în etnopsihologie, identitate și etnicitate și studiul comunităților.

Din februarie 2005 până în mai 2010 a fost director al Muzeului Țăranului Român. În anul 2006 a fost decorat de președintele României pentru serviciile aduse culturii române.

Printre volumele publicate de Vintilă Mihăilescu se numără „Fascinația diferenței”, „Vecini și Vecinătăți în Transilvania”, „Socio-hai-hui prin arhipelagul România”, „Etnografii urbane. Cotidianul văzut de aproape”, „Sfârșitul jocului. România celor 20 de ani”, „Iarna vrajbei noastre: protestele din România, ianuarie – februarie 2012”, „De ce este România astfel?: avatarurile excepționalismului românesc” sau „Etnogeneză și țuică”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.