Vin primii refugiați în România. În ce oraș vor fi găzduiți

Primii 11 refugiați vor sosi în România la începutul lunii viitoare. Aceștia sunt găzduiți în prezent în tabere din Italia și Grecia, potrivit Euroactiv.

Prin cotele obligatorii de relocare aprobate la nivelul Uniunii Europene, România trebuie să primească 6.200 de refugiați.

Primii refugiați vor fi cazați într-un centru din Galați. România are în prezent șase centre de cazare pentru refugiați și solicitanți de azil, însă, potrivit autorităților, acestea nu pot primi numărul de imigranți pe care îl propune UE.

Mai exact, România ar dispune doar de 1.500 de locuri de cazare pentru refugiați. Ministerul Administrației și Internelor a luat în calcul alte trei locații, foste cazărmi ale Jandarmeriei, pe care să le transforme în centre pentru refugiați. Acestea sunt situate în Tășnad (Satu Mare), Bumbești Jiu (Gorj) și Câmpulung Muscel (Argeș).

O locație din Ardud, Satu Mare, a fost propusă de o fundație religioasă, la care s-a raliat și MAI, însă a fost abandonată din cauza protestelor localnicilor, care au amenințat cu violențe dacă vor fi găzduiți refugiați acolo.

„La începutul lunii martie, soseşte primul grup. Detaliile exacte le vom ştii în momentul în care statul respectiv (Grecia sau Italia – n.r.) va face transferul. Procedura este că noi trimitem nişte cereri de intenţie către Grecia şi Italia, în funcţie de câte persoane putem noi procesa, iar ei decid câţi trimit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări, Ermina Mihai, pentru jurnaliștii de la Gandul.info.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mobila pictată în Transilvania a ajuns în toată lumea: transformă o casă banală într-un muzeu
Şofer prins în timp ce conducea cu o viteză record pentru România
Proiecte de case din lemn rotund. 3 modele superbe, în stil tradițional

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.