Vin ploile! Avertizare: 5 zile de vreme urâtă în toată țara

ploaie vreme urâtă
Foto: _Alicja_ / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de ploi și vreme urâtă.

Informarea meteorologică este valabilă de joi, 11 aprilie, ora 15.00, până luni, 15 aprilie, ora 10.00.

Va fi afectat întregul teritoriu al țării. Vor fi ploi moderate cantitativ și manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat va ploua temporar în toate regiunile și vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, mai însemnate cantitativ în sud-vestul, sudul și sud-estul țării.

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

Cantitățile de apă vor depăși local – în perioade scurte de timp sau prin acumulare în intervale de 24 de ore – 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales în Oltenia, Muntenia și zonele montane aferente, 30…40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

SUA, lovite de o furtună puternică

În această perioadă, vremea urâtă pune mari probleme și în alte zone de pe Glob. În SUA, este așteptată „o furtună istorică de iarnă”, care ar putea afecta până la 200 de milioane de americani.

Mesajul alarmant este transmis de Serviciul Național de Meteorologie al SUA și este valabil pentru porțiunea care se întinde de la Munții Stâncoși până la Marile Lacuri, potrivit Reuters. Furtuna se formează în Pacific și, din cauza inundațiilor, au fost deja evacuați oameni din Oregon.

Meteorologii americani atrag atenția că în unele regiuni din vestul Minnesotei și sud-estul Dakotei de Sud sunt prognozate căderi de zăpadă de până la 76 de centimetri. Serviciul meteorologic din regiunea Minneapolis-Saint Paul a scris pe Twitter că „este posibil ca o furtună istorică de iarnă să producă efecte severe miercuri noapte până vineri dimineață”.

Foto: _Alicja_ / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.