Vin ploi, lapoviță și ninsori. Vânt puternic și viscol în unele zone

zăpadă ninsoare
Foto: 12019 / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic pentru Banat și zona montană.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 ianuarie, ora 17 – 17 ianuarie, ora 22

Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului

În Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Sursa: ANM

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Totodată, ANM a emis și o informare meteo de precipitații, vânt și viscol.

Interval de valabilitate: 16 ianuarie, ora 17 – 19 ianuarie, ora 20

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană înaltă.

În intervalul menționat, îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est.

Foto: 12019 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.