Vin pakistanezii! România încearcă să atragă 1 milion de muncitori străini

Foto: Olgaozik / Pixabay

În România ar urma să ajungă, până în 2020, peste 500.000 de muncitori din Pakistan, au anunțat autoritățile din țara musulmană.

Potrivit AP Pakistan, decizia a fost luată în urma unei oferte pe care i-a prezentat-o ambasadorul român în Pakistan, Niculaie Goia, ministrului local al Resurselor Umane.

Țara noastră încearcă să atragă peste un milion de muncitori străini, pe fondul depopulării masive a României în ultimii ani, în special din cauza migrării forței de muncă active către Occident.

Ambasadorul a declarat că piața muncii din România este gata pentru a oferi o serie de oportunități de angajare pentru pakistanezi în diverse sectoare, inclusiv tehnologia informației, construcții, medicină, inginerie și altele.

Și șoferii pakistanezi ar putea ajunge în România, țara noastră având un deficit de 40.000 de locuri în acest sector.

În ultimii trei ani, numărul muncitorilor din afara UE pentru care autoritățile au emis avize de angajare s-a dublat succesiv. Dacă în 2017 cuantumul era stabilit la 5.000 de angajați, acesta a ajuns la 10.000 în 2018, pentru ca în 2019 să fie fixat la 20.000.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.