Viktor Orban îi răspunde lui Iohannis: ”Nici în cele mai tulburi perioade antidemocratice nu am auzit așa ceva din România”

FOTO: Orban Viktor/Facebook
FOTO: Orban Viktor/Facebook

Premierul Ungariei Viktor Orban a comentat acuzațiile președintelui român Klaus Iohannis, din urmă cu câteva zile, că PSD vrea să dea Ardealul ungurilor.

Potrivit agenției de presă MTI, citată de hirado.hu, Orban a declarat la postul național de radio că ”îl cunoaște pe președintele României drept un om demn de respect, care își susține principiile”.

Viktor Orban a mai spus că ”Ungaria respectă România și pe președintele ei. Tocmai din acest motiv, sunt nedumerit pentru că ”nici în cele mai tulburi perioade antidemocratice nu am auzit așa ceva din România””.

“Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”, a apreciat premierul ungar.

Orban a adăugat că nu se ştie dacă e vorba de provocare sau de un “accident”.

Klaus Iohannis a avut o ieșire televizată foarte dură, după ce un proiect de lege inițiat de UDMR, prin care se dorea obținerea autonomiei Ținutului Secuiesc, a trecut tacit de Camera Deputaților.

”În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?”, a spus Iohannis, miercuri, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Proiectul legislativ a fost respins de Senat.