VIDEO VIRAL. Șoferii ucraineni trec cu mașinile printre minele de teren puse pe o autostradă

mine de teren autostradă ucraina
Sursa: YouTube (The Telegraph)

Pe rețelele de socializare a apărut un videoclip în care mai mulți șoferi ucraineni trec cu mașinile printre mine de teren, relatează BBC.

Se crede că drumul minat care apare în clip este autostrada E373 din Ucraina, și că imaginile au fost realizate aproape de satul Potashnya, la nord-vest de Kyiv.

Justin Crump, un fost comandant de tanc în armata britanică, a declarat că pare să fie vorba de mine antitanc TM-62M fabricate în perioada sovietică. Fiecare astfel de mină are 7,5 kilograme de material exploziv.

Mina explodează atunci când este supusă la o anumită presiune.

Crump a mai explicat că ambele armate folosesc mine în acea regiune pentru a împiedica mișcările pe câmpul de luptă.

Potrivit publicației britanice „The Telegraph”, minele de teren care au fost filmate pe autostrada E373 au fost puse de armata rusă.

Totuși, ele nu i-au împiedicat pe șoferii ucraineni: ei și-au poziționat roțile mașinilor paralel cu rândurile de mine, pe diagonală, și au trecut mai departe.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.