VIDEO viral. Ce a făcut președinta Croației după calificarea echipei naționale în semifinale

președinte croația
Foto: Kremlin.ru / Wikimedia Commons / Captură YouTube FifaTV

După ce echipa Croației a învins sâmbătă seara Rusia, țara gazdă a Campionatului Mondial de Fotbal 2018, președinta Croației a mers la vestiare, unde a cântat, a dansat și a sărit alături de fotbaliști.

De asemenea, Kolinda Grabar-Kitarović i-a îmbrățișat atât pe jucători, cât și pe antrenorul echipei.

Cele două filmulețe publicate pe contul de Facebook al Kolindei Grabar-Kitarović au strâns deja peste 2,5 milioane de vizualizări.

Croația s-a calificat aseară, 7 iulie, în semifinalele Cupei Mondiale de Fotbal, după un meci dramatic disputat cu Rusia.

Rușii au fost primii care au deschis scorul, în minutul 31, prin Denis Cerîșev, însă croații nu i-au lăsat să se bucure prea mult timp de reușită deoarece au egalat chiar în aceeași repriză, după numai 8 minute.

Cele 90 de minute de joc s-au terminat la egalitate (1 – 1), așa că meciul a mers în prelungiri.

După reușita lui Domagoj Vida din minutul 100 Croația părea ca și calificată în semifinale, însă rușii au egalat în urma unei lovituri libere, chiar în minutul 115, trimițând astfel meciul la loviturile de la 11 metri.

La final, scorul la penalty-uri a fost 4 – 3 în favoarea Croației, care merge astfel mai departe la acest campionat. În semifinale va întâlni reprezentanta Angliei, în timp ce în celălalt meci din semifinale se vor confrunta două țări vecine: Franța și Belgia.

Prima semifinală, cea dintre Franța și Belgia, se va disputa marți, 10 iulie, la ora 21.00. Cea de-a doua semifinală, Croația – Anglia, poate fi urmărită miercuri, 11 iulie, de la ora 21.00.

Finala va avea loc duminică, 15 iulie, de la ora 18.00.

Indiferent ce echipă va câștiga titlul în acest an, este clar că vom avea o campioană mondială europeană.

În vârstă de 50 de ani, Kolinda Grabar-Kitarović este președinta Croației din 11 ianuarie 2015, când l-a învins pe președintele socialist în funcție, Ivo Josipović. La acea dată avea 46 de ani, devenind nu doar prima femeie președinte a Croației, ci și cel mai tânăr politician care a fost vreodată ales în această funcție în Croația.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.