VIDEO Primele imagini cu un trib izolat în pădurea amazoniană

trib
Un trib care locuieşte în pădurea amazoniană, undeva la graniţa dintre Peru şi Brazilia, a fost filmat pentru prima dată.

Este prima filmare aeriană a unei comunităţi fără legături cu lumea exterioară. „Ceea ce iese în evidenţă din aceste filmări incredibile este cât de sănătoşi şi siguri pe ei sunt aceşti oameni. Sper să fie lăsaţi în pace – dar asta se va întâmpla numai dacă pădurea nu va fi tăiată în continuare”, a spus naratorul filmului, actorul Gillian Anderson.

Filmul este o producţie BBC, în colaborare cu guvernul brazilian. Postul britanic a filmat comunitatea tocmai pentru a îndemna autorităţile din Peru şi Brazilia să lupte pentru ca aceasta să supravieţuiască  în pădure.

Existenţa acestei comunităţi de indieni este pusă în pericol de afacerişti care taie ilegal pădurea şi îi determină pe membrii triburilor indiene izolate să se deplaseze dinspre Peru spre Brazilia.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.