Replici dure între atacator și un cetățean german: „Sunt german! – Eşti un nimic!” | VIDEO

atentat germania
Atacatorul aflat pe acoperișul unui mall. Foto: Captură YouTube

Un video realizat de un martor la atacul din Germania surprinde o discuție dintre atacator și un alt cetățean german.

Atacatorul se afla pe acoperișul mall-ului și are o dispută cu o altă persoană. Nu este clar unde se află bărbatul cu care atacatorul se ceartă.

Imaginile au fost filmate de o a treia persoană, care se afla într-o clădire din apropiere.

Îmbrăcat în negru, atacatorul se plimbă pe acoperiș și se ceartă cu un alt bărbat. Cei doi vorbesc în limba germană. Se pare că atacatorul a precizat că este german după ce bărbatul i s-a adresat cu un apelativ specific pentru imigranții musulmani, relatează Digi24.

Iată discuția:

– Are o armă, tocmai a încărcat-o!

– Sunt german!

– Eşti un nimic!

– Sunt născut în Germania!

– Ce dracu’ faci aici?

– Există ură împotriva… Voiam un tratament…

– Taci din gură! Eşti un nenorocit!

Apoi, bărbatul a scos arma și a început să tragă.

Bărbatul înarmat a mai spus că a crescut într-o zonă cu locuințe sociale, Hartz 4, mai notează Digi24.

Poliția bavareză a descoperit că cel care a comis atentatul era un tânăr în vârstă de 18 ani, cu dublă cetățenie, iraniană și germană. Numele său încă nu a fost făcut public și încă nu s-a stabilit clar care sunt motivele pentru care a comis atentatul. Există și ipoteza că ar fi avut probleme psihice.

Tânărul locuia în capitala Bavariei de doi ani. El s-a sinucis împușcându-se în cap, iar trupul său a fost descoperit la câteva sute de metri de centrul comercial.

Nouă persoane și-au pierdut viața, iar 16 au fost rănite, într-un atac armat care a avut loc într-un centru comercial din München, în apropiere de stadionul echipei de fotbal Bayern. Deși inițial erau martori care spuneau că ar fi vorba de trei autori, poliția a descoperit că a fost vorba de un singur atacator.

Recomandările editorilor GreatNews:

Atentatul terorist din Germania. Cine este autorul, potrivit poliției germane
Eroul de la Nisa. Omul care s-a bătut cu teroristul: „Nu spunea nimic. N-a clipit”
WikiLeaks anunță dezvăluiri despre puterea din Turcia: „Pregătiți-vă pentru luptă!”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.