VIDEO. Bătrân jefuit în scară. Agresorul, eliberat în baza recursului compensatoriu

Poliția din Galați a început o anchetă după ce pe rețelele sociale au apărut imagini cu un jaf realizat cu violență. Victima este o persoană în vârstă, iar agresorul ar fi un bărbat eliberat de curând din închisoare, în baza legii recursului compensatoriul.

Agresiunea s-ar fi întâmplat în scara unui bloc din Galați, luni. După ce a fost bătut, bătrânul a ajuns la spital cu numeroase contuzii și fracturi, potrivit Adevarul.ro.

Imaginile surprinse de camera de supraveghere au fost postate pe Facebook pe pagina Federației Naționale a Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor (FNASP).

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat luni că numărul infractorilor eliberați din închisori în baza legii recursului compensatoriu se ridică la 14.402, mai mult de 700 dintre aceștia întorcându-se deja după gratii.

”Din totalul celor 14.402 persoane care au beneficiat de prevederile Legii 169/2017 (privind recursul compensatoriu – n. red.), un număr de 11.851 au fost liberate ca urmare a admiterii cererii de liberare condiționată de către instanţele de judecată competente, iar restul de 2.551 au fost liberate la împlinirea termenului de executare a pedepsei.

De asemenea, din totalul persoanelor puse în libertate, beneficiare ale prevederilor Legii 169/2017, un număr de 724 au revenit în penitenciar, reprezentând un procent de 5,02% din totalul beneficiarilor recursului compensatoriu”, precizează ANP într-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.