VIDEO | Bărbat acuzat de mai multe asasinate, prins de polițiștii români și apoi extrădat

FOTO: Captură video Youtube/Poliția Română
FOTO: Captură video Youtube/Poliția Română

Serviciul Antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au prins pe teritoriul României un mexican periculos, membru al unui cartel semi-militarizat. Acesta plănuia în țara noastră o operațiune de trafic internațional de droguri, dar a fost prins și extrădat.

Traficanții plănuiau să aducă în portul Constanța sute de kilograme de cocaină și metamfetamină, iar mexicanul urma să supravegheze întreaga operațiune. A fost prins anul trecut, însă informația a fost făcută publică abia acum, la cererea Departamentului de Combatere a Drogurilor din Statele Unite ale Americii, care între timp a arestat încă 230 de membri ai rețelei.

Carlos Ruben Ramirez – Montroy este unul dintre liderii cartelului Jalisco Nueva Generation, printre cele mai violente carteluri mexicane de droguri.

„În cursul anului 2020, polițiștii Serviciul Antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfășurat investigații ce au vizat membrii unei mari rețele infracționale din Mexic, implicată în traficul internațional de droguri. Acțiunea a beneficiat de colaborarea cu D.E.A., Homeland Security și respectiv US Marshals.

Aceasta a constat într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracțiunilor de spălare de instrumente monetare, conspirație la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale și importul de substanțe controlate, prevăzute de Codul Statelor Unite.

Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislația română cu infracțiunile de trafic internațional de droguri de mare risc și spălarea banilor”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Polițiștii români l-au prins în luna martie a anului trecut și a fost extrădat în SUA în iulie.

„Această operațiune a fost parte integrantă a operațiunii de amploare desfășurată de Drug Enforcement Administration, în care au fost realizate 230 de arestări și 11 mandate de percheziție”, mai spun polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate,  care menționează sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – P.T.F. Aeroport Otopeni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.