Victorie superbă pentru Andreea Mitu. S-a calificat în optimi la Roland Garros!

Andreea Mitu s-a calificat în optimi la turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Jucătoarea din România a obținut o victorie uriașă în fața tenismenei din Italia Francesca Schiavone, pe care a înfrânt-o în două seturi, scor 7-5, 6-4.

Francesca Schiavone este o fostă câștigătoare a turnelui de la Paris, unde a triumfat în anul 2010.

Românca aflată pe locul 100 în clasamentul mondial face turneul carierei la Roland Garros, reușind să depășească adversare mult mai cunoscute și mai bine cotate, relatează ziare.com.

Andreea Mitu a început partida destul de slab, irosind în primul game trei mingi de break, pentru ca apoi să își piardă serviciul și să îi permita lui Schiavone să se distanțeze la 3-0. Bucureșteanca în vârstă de 23 de ani a revenit însă fantastic în partea a doua a setului, întorcând soarta acestuia și impunându-se în cele din urmă cu 7-5.

În al doilea set, Mitu a preluat conducerea încă din start, când a reușit un break, și a câștigat setul cu 6 – 4.

În optimile de finală de la Paris Andreea Mitu o va înfrunta pe învingătoarea partidei dintre Alison van Uytvanck și Kristina Mladenovic. Meciul se va disputa tot astăzi.

Acesta este cel mai bun rezultat din carieră al Andreei Mitu la un turneu de Grand Slam. Născută în București în anul 1991, Andreea Mitu a strâns până acum 260.000 de dolari din premii și participări la turnee de tenis.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru pasionații de călătorii. Se caută fotografi, ghizi, manageri
Reduceri pentru copii de 1 iunie. eMAG are promoții la jucării, haine și încălțăminte
Locuri de muncă în construcții. Oferte din Suedia, Austria, Germania, Franța și Polonia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.