Victorie sublimă pentru Simona Halep la Miami! Încă un succes și e din nou lider mondial

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a făcut spectacol în această seară pe cimentul de la Miami, învingând-o pe chinezoaica Qiang Wang în două seturi, scor 6-4, 7-5, în sferturile de finală. Dacă va trece și de următorul hop în Florida, constănțeanca va redeveni numărul 1 în tenisul mondial.

Simona a dominat startul de meci cu Wang, jucătoare cu care este colegă de generație, ambele având 27 de ani. Românca a evoluat precis și inteligent, cu toate că asiatica a pus mari probleme, în special la retur.

După cinci break-uri (n.r. – trei pentru Simona) în primele șase game-uri, nici românca și nici chinezoaica nu au mai reușit să câștige pe serviciul adversarei, iar Halep s-a impus în primul set cu 6-4.

În manșa secundă, chinezoaica Wang a arătat mult mai bine. După un break rapid reușit de Simona Halep, Qiang a câștigat cinci game-uri consecutive și se părea că partida va fi decisă în trei seturi. Simona a avut, însă, alte gânduri. Așa cum a făcut-o de atâtea ori, românca a revenit fabulos, câștigând ultimele șase game-uri ale meciurilor.

În semifinalele de la Miami, unde a mai ajuns o singură dată în carieră, în 2015, Halep va întâlni o adversară din Cehia: Karolina Pliskova sau Marketa Vondrousova. O victorie în acest meci o va propulsa pe primul loc în lume.

”Nu mă gândesc la primul loc. Eu trebuie să câștig turneul”, a dezvăluit Simona Halep obiectivul său principal la Miami.