Victorie splendidă pentru tricolorii mici: 4-1 cu Croația la Euro!

Ianis Hagi a făcut un meci excelent împotriva Croației. Foto: UEFA Under-21 Championship / Facebook

Naționala de tineret a României s-a impus cu un extraordinar 4-1 în fața Croației, în primul meci de la Euro Under-21 din Italia.

La fix un sfert de secol după succesul naționalei mari la Cupa Mondială din 1994, 3-1 cu Columbia, la Pasadena, selecționata sub 21 de ani a României a izbutit o victorie la fel de neașteptată, de această dată în micuțul stat San Marino, în fața Croației!

Trupa lui Mirel Rădoi a deschis scorul din penalty, acordat în urma unei decizii VAR, prin George Pușcaș, care este, deja, și un obișnuit al naționalei mari. După doar un sfert de oră de joc, Ianis Hagi a dublat avantajul tricolorilor, după ce a împins în poartă o minge respinsă de pe linia porții de croați.

Ex-iugoslavii, considerați favoriți înaintea primului fluier, au reușit să revină imediat în meci, prin golul marcat de Vlasici, în minutul 18.

Până la pauză, tricolorii au reușit să țină piept atacurilor croate și puteau chiar să se desprindă, dar Andrei Ivan a ratat o bună șansă de gol.

În partea secundă, reprezentativa de tineret a României a jucat mult mai calculat, reușind desprinderea prin excelentul Tudor Băluță. În ultimele minute de joc, Adrian Petre a stabilit scorul final, după o fază revizuită tot de arbitrajul video.

4-1 pentru România! Este prima victorie obținută de tricolori la un turneu final european Under 21.

În al doilea meci al Grupei C se întâlnesc Anglia și Franța. Pentru tricolori urmează două zile de odihnă, iar apoi, în 21 iunie, meciul împotriva englezilor.