Victorie splendidă pentru Sorana Cîrstea la New York

Sorana Cîrstea (30 de ani) a obținut o victorie splendidă azi-noapte, în turul al doilea la US Open, revenind spectaculos în fața britanicei Johanna Konta, cap de serie 9 la New York.

După succesul din runda inaugurală în fața americancei McHale, târgovișteancă aflată pe locul 80 în clasamentul mondial, a început slab meciul cu Johanna Konta, fostă sfertfinalistă la New York. După ce a cedat primul set la 2, Sorana și-a revenit în cel de-al doilea, pe care și l-a adjudecat, cu mari emoții, la tie-break (5).

În decisiv, Sorana a evoluat cu și mai multă încredere, iar Konta n-a găsit răspuns, cedând cu 6-4.

Calificarea în turul 3 la Flushing Meadows reprezintă egalarea unui record pentru jucătoarea din România, singura româncă rămasă în cursă la ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Sorana Cîrstea n-a trecut niciodată de această etapă a turneului american. Ea va încerca să-și depășească condiția în meciul cu a 20-a favorită, Karolina Muchova, din Cehia.

Dacă va trece și de acest hop, Sorana s-ar putea lupta pentru un loc în sferturile de finală cu titrata jucătoare din Belarus Victoria Azarenka.

Tot azi-noapte, Patricia Țig a cedat clar confruntarea din turul doi cu croata Donna Vekici: scor 6-2, 6-1.

Simona Halep, prima rachetă a țării, alături de mai multe jucătoare de top, printre care și deținătoarea trofeului, canadianca Bianca Andreescu, nu au făcut deplasarea în acest an la turneul de Grand Slam american, pe fondul pandemiei de coronavirus.