Victorie senzațională pentru sportul românesc: Oradea s-a calificat în finala Euro Cup la polo

CSM Digi Oradea va juca prima finală din istorie pentru România în LEN Euro Cup (Foto: bihon.ro)
CSM Digi Oradea va juca prima finală din istorie pentru România în LEN Euro Cup (Foto: bihon.ro)

CSM Digi Oradea va juca în finala LEN Euro Cup, a doua competiție continentală, după ce a învins formația italiană SM Verona cu scorul de 9-6 (0-1, 2-0, 0-2, 3-0, 4-3), după loviturile de departajare.

Poloiștii orădeni pierduseră în Italia, în prima manșă, cu 12-10. Pe teren propriu, campioana României s-a impus cu 5-3, după ce a fost condusă cu 3-2.

Soarta calificării a fost decisă la loviturile de departajare, unde portarul orădenilor, extraordinarul sârb Gojko Pijetlovici, a apărat ultimele două șuturi ale italienilor.

Pentru echipa antrenată de Kalman Kadar au marcat Tiberiu Negrean (3 goluri), Ramiro Georgescu (3), Mihnea Gheorghe, Mateja Asanovic și Nikola Radjen.

În finala LEN Euro Cup, CSM Digi Oradea se va duela cu puternica grupare Ferencvaros Budapesta, în 22 martie și 5 aprilie.

Gruparea orădeană este singura din România care atinge ultimul act într-o competiție europeană de top în ultimii 50 de ani. Doar Dinamo București a mai jucat o finală, în 1968, în Cupa Campionilor, pe care a pierdut-o în fața yugoslavilor de la Mladost Zagreb.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.