Victorie pentru internauți: MS Paint a fost salvat și va putea fi descărcat gratuit de pe internet

Microsoft Paint. Foto: Windows
Microsoft Paint. Foto: Windows

După ce compania Microsoft anunțase că ar putea renunța la celebra aplicație de desen Paint, mii și mii de internauți au criticat deschis mișcarea.

Gigantul IT s-a răzgândit. Microsoft anunțase că Paint, care face parte din sistemul de operare Windows încă din 1985, a fost trecut pe linie moartă de programatorii Windows 10 Fall Creators Update. Astfel, programul nu ar mai fi fost actualizat și s-ar fi renunțat la el în următoarele ediții ale Windows.

Mii și mii de mesaje de susținere a programului au apărut imediat pe internet, iar Microsoft a anunțat că nu va renunța la MS Paint.

”Am văzut un val incredibil de susținere și nostalgie în ceea ce privește MS Paint”, a scris Megan Sauders, manager general al inițiativei 3D for Everyone, pe blogul Microsoft. ”Chiar și după 32 de ani, MS Paint are mulț fani. Programul nu va pleca nicăieri, va fi doar mutat într-o casă nouă: în Windows Store, de unde va putea fi descărcat gratuit”.

Aplicația de desen nu va mai fi instalată automat în versiunile viitoare ale Windows, iar utilizatorii vor fi nevoiți să îl downloadeze. Microsoft a anunțat că va lansa un nou program, Paint 3D, care se dorește a fi mult mai ușor de utilizat decât predecesorul său.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.