Victorie mare și pentru marijuana în alegerile din Statele Unite

Alegătorii din statele California, Massachusetts și Nevada au aprobat consumul recreațional de marijuana, în timp ce alte state americane au trecut inițiative de folosire medicinală a controversatei plante.

Este cea mai mare victorie pentru reforma statutului marijuanei din 2012, când statele Colorado și Washington au decis legalizarea consumului recreațional.

Consumul de marijuana ar putea fi legalizată și în Maine, în timp ce în Arizona, propunerea pare să fi fost respinsă după numărarea a 68 la sută din voturi, scrie Washington Post.

Florida, Dakota de Nord și Arkansas a legalizat folosirea medicinală a marijuanei, în timp ce în Montana, legislația va fi relaxată, iar multe restricții vor fi ridicate.

”Este o victorie monumentală pentru mișcarea pro-marijuana”, a spus Ethan Nadelmann, directorul executiv al unei mari organizații pro-legalizare, adăugând: ”Cu sprijinul Californiei, sfârșitul prohibiției marijuanei în Statele Unite, și chiar în lume, se apropie”.

În California trăiesc 12 la sută dintre americani.

Cu toate acestea, victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA ar putea fi o lovitură pentru mișcarea pro-marijuana. Reformele în domeniul consumului de droguri ar putea fi îngreunate de politica noului președinte republican.

Americanii din Florida și Dakota de Nord au votat în masă legalizarea consumului medicinal de marijuana, cu peste 71%, respectiv 64% dintre voturi.

Florida este primul stat din sudul SUA care legalizează consumul medicinal de marijuana. În prezent, măsura este în vigoare în 25 de state și în Districtul Columbia.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.