Victorie mare! România s-a calificat în sferturile de finală la Mondialele de handbal pentru tineret

Naționala masculină de tineret a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal Under-23, care se dispută în Brazilia.

Este cea mai bună performanță obținută de o reprezentativă a băieților în handbal după o lungă perioadă de rezultate modeste.

România, care a evoluat splendid în faza grupelor, pierzând doar cu Spania, în ultimul meci, a trecut în optimile de finală de Tunisia, scor 29-27.

Partida de la Uberaba a fost foarte echilibrată, iar la pauză scorul era egal 15-15. Chiar și așa, România a fost mai mereu la conducerea scorului, iar diferența s-a făcut pe final, când România s-a desprins la 28-25.

Nord-africanii au marcat de două ori în ultimul minut de joc, însă reușita lui Nicușor Negru, cel mai bun om de pe teren, a stabilit scorul final și o victorie uriașă pentru handbalul românesc.

În partida următoare din Brazilia, naționala României va întâlni puternica echipă a Franței. Jucătorii din Hexagon au învins Norvegia în ”optimi”, cu scorul de 24-20.

Programul celorlalte sferturi de finală este următorul: Spania – Danemarca, Belarus – Germania și Suedia – Egipt.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG MacBook. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă în depozite de marfă din Anglia. Salariul ajunge la 1500 de lire
Locuri de muncă pentru români în străinătate: Ce posturi sunt disponibile în Germania